Foto: LETA
Aizvadītajā diennaktī Latvijā veikts 1691 Covid-19 tests, saslimšana apstiprināta vienam cilvēkam, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

Pēdējās diennakts laikā arī stacionēts viens pacients ar Covid-19, liecina Nacionālā veselības dienesta dati.

Līdz ar to stacionāros ārstējas kopumā astoņi Covid-19 pacienti - septiņi ar vidēji smagu, viens ar smagu slimības gaitu. Kopā no stacionāra izrakstīti 170 pacienti.

Līdz šim Latvijā kopā veikti 129 836 izmeklējumi uz Covid-19, saslimuši 1098 cilvēki, 875 izveseļojušies, bet 28 miruši.

Pieaugot no Covid-19 atveseļojušos skaitam, aktīvas saslimšanas vairs nav reģistrētas arī Ventspilī un Daugavpilī, kā arī Durbes un Talsu novados, liecina Slimību profilakses un kontroles centra apkopotie dati.

Līdz ar to pašvaldību skaits, kurās reģistrētas aktīvi saslimšanas gadījumi, sarucis līdz 42.

No pašvaldībām, kurās iepriekš inficēto skaits pārsniedza piecus, pēdējās dienās visvairāk atlabušo reģistrēti Rīgā, kur kopējais aktīvo saslimšanu skaits samazinājies par 12 - līdz 65 gadījumiem. Tāpat trīs cilvēki atlabuši Valmierā, kur tagad ir septiņi aktīvi infekcijas gadījumi, bet viens Kocēnu novadā, kur tagad ir astoņi inficētie.

Vienīgais jaunais saslimšanas gadījums ar Covid-19 pēdējā diennaktī reģistrēts Jelgavas novadā, kur iepriekš visi inficētie bija atveseļojušies. Inficētais ir vecumā no 50 līdz 59 gadiem.

Aktīvi saslimšanas gadījumi joprojām reģistrēti Ludzas, Ciblas, Alūksnes, Bauskas, Baldones, Burtnieku, Cēsu, Daugavpils, Garkalnes, Kārsavas, Kocēnu, Kokneses, Krustpils, Kuldīgas, Ķekavas, Lielvārdes, Limbažu, Līgatnes, Mārupes, Ozolnieku, Pārgaujas, Priekuļu, Riebiņu, Rugāju, Rūjienas, Salacgrīvas, Salaspils, Saldus, Sējas, Siguldas, Skrundas, Smiltenes, Stopiņu, Tukuma, Valkas un Vecpiebalgas novados, kā arī Valmierā, Jūrmalā, Liepājā, Jēkabpilī un Rīgā.

Jau ziņots, ka visā Latvijā saistībā ar Covid-19 izplatīšanos 12. martā bija izsludināta ārkārtējā situācija, kas beidzās 9. jūnijā.

Par to, kādi ierobežojumi Latvijā jāievēro pēc ārkārtējās situācijas beigām iespējams uzzināt šajā rakstā.

Pasaules Veselības organizācija (PVO) devusi nosaukumu jaunā koronavīrusa izraisītajai slimībai. Tā nodēvēta par Covid-19. Nosaukums izveidots no vārdiem "korona", "vīruss" un "slimība". Savukārt skaitlis 19 apzīmē gadu, kurā sākās vīrusa uzliesmojums. Pirmās ziņas par vīrusa uzliesmojumu parādījās pērnā gada 31. decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!