Foto: LETA
Latvijā darbojas četras licenzētas interneta azartspēļu vietnes, bet apmēram 1400 vietņu darbojas bez licences, otrdien, 3.jūnijā, intervijā Latvijas Radio sacīja Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas priekšniece Signe Birne.

Birne pastāstīja, ka inspekcijā šobrīd ir apzinātas nelicenzētās azartspēļu vietnes un tās ir ap 1400. "Tas, protams, ir ļoti liels daudzums," radio atzina inspekcijas vadītāja. Viņš radio paskaidroja, ka starp šim nelicenzētajām vietnēm ir gan tādas, kuras ir pilnīgi nelegālas, gan tādas, kuras ir licenzētas kādā no Eiropas valstīm.

Latvijā licenzētas ir četras veidnes, kas ir arī Latvijā dibinātas kapitālsabiedrības. Pašlaik inspekcijā ir vēl trīs pieteikumi, kurus izskata.

Pirmdien , 2.jūnijā, Ministru kabineta komitejas sēdē vienojās, ka nelicencētās interaktīvo azartspēļu mājaslapas Latvijas elektronisko sakaru komersanti sāks bloķēt no 1.augusta.

"Delfi" jau ziņoja, ka diskusijas par iespējām ierobežot virtuālo azartspēļu jeb tā dēvēto virtuālo kazino darbību Latvijā ilgst jau vairākus gadus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!