Informācijas aģentūra PRIMA pasūtījusi Latvijā jaunu bijušā Krievijas Federālā drošības dienesta (FDD) apakšpulkveža Aleksandra Ļitviņenko grāmatas "FDD spridzina Krieviju" metienu.
"Mēs ar izdevēju esam panākuši principiālu vienošanos, ka viņi iespiedīs jaunu metienu, kas pēc apjoma būs līdzvērtīgs konfiscētajam, un tik un tā nogādāsim to Krievijā," otrdien aģentūrai "Interfax" sacīja PRIMA redaktors Aleksandrs Podrabiņeks.

29.decembra rītā Volokalamskas šosejas 111. kilometrā Krievijas tiesībsargājošās institūcijas konfiscēja 4,4 tūkstošus šīs grāmatas eksemplāru, kas arī bija iespiesti Latvijā un kurus bija pasūtījusi aģentūra PRIMA.

Podrabiņeks sacīja, ka "jau saņēmis protokolu par metiena konfiskāciju, kurā teikts, ka to veicis FDD izmeklētājs".

Viņš arī norādīja, ka no juridiskā viedokļa varētu iesūdzēt tiesā firmu, kurai bija jānodrošina grāmatu nogādāšana Maskavā.

"Tā [firma] savukārt kā otro atbildētāju varētu iesaistīt FDD. Taču šī firma, kas strādā Pleskavā, ar šādu situāciju saskārusies pirmoreiz, un mēs nevēlamies to iejaukt šajā lietā," teica Podrabiņeks.

PRIMA norāda, ka "grāmatā "FDD spridzina Krieviju" Ļitviņenko stāsta par sprādzieniem Maskavā 1999.gadā un ar tiem saistītiem apstākļiem".

Ļitviņenko kļuva pazīstams, kad pirms dažiem gadiem publiski paziņoja, ka vadība viņam uzticējusi "novākt" biznesmeni Borisu Berezovski. Kad Ļitviņenko pēc šī paziņojuma bija aizbēdzis uz ārzemēm, 2002.gada augustā kara tiesa viņam piesprieda trīsarpus gadu cietumsodu nosacīti par amata pilnvaru pārsniegšanu un sprāgstvielu nelikumīgu iegādi. Ļitviņenko pašlaik dzīvo Londonā, kur ir lūdzis politisko patvērumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!