Foto: F64

Latvijā dzīvo visaktīvākie sabiedriskā transporta lietotāji Eiropas Savienībā (ES), liecina decembrī publicētais Eirobarometra pētījums.

Latvijā ir otrā valsts ES, kurā vismazāk iedzīvotāji ikdienā pārvietojas ar automašīnu (38%), Latviju "apsteidz" vien Ungārija, kurā ar automašīnu ikdienā pārvietojas vēl mazāk – 33% iedzīvotāju.

Tomēr Latvija ir līdere sabiedriskā transporta izmantošanā. 31% Latvijas iedzīvotāju ikdienā visbiežāk pārvietojas ar sabiedrisko transportu, tas ir augstākais rādītājs ES. Aiz Latvijas seko Rumānija (29%), Polija (29%) un Igaunija (28%).

Latvijas automašīnu, motociklu un mopēdu vadītāji aptaujā visbiežāk minējuši, kas sabiedrisko transportu izmantotu biežāk, ja tas būtu pieejamāks.

Rumānijas un Latvijas iedzīvotāji visvairāk ES uztraucas par ceļu stāvokli, abās valstīs par to norūpējušies 83 % iedzīvotāju, savukārt Luksemburgā cilvēki uztraucās vismazāk – 21%. 79% Latvijas iedzīvotāju norādījuši, ka ceļu uzturēšana palielinātu drošību uz ceļiem, pārējās ES dalībvalstīs šis rādītājs ir mazāks.

Tikai 3% iedzīvotāju norādījuši, ka sabiedriskais transports rada skaņas piesārņojumu, kamēr Austrijā par to uztraucās 31% iedzīvotāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!