Foto: F64

Latvijā dzīvojošie Krievijas un Baltkrievijas pilsoņi ir "satriekti par Putina režīma pāreju no maskētas agresijas Austrumukrainā pilna mēroga karā", portālam "Delfi" norādīja brīvprātīgais Dmitrijs Kuzmins.

Kuzmins portālam "Delfi" pauda, ka viņš uzsācis parakstu vākšanu sociālā medija "Facebook" grupā, kurā ir 2300 dalībnieki. Tiešsaistes grupā ir cilvēki, kas dzīvo Latvijā, bet atbraukuši no Krievijas, Baltkrievijas un Ukrainas.

Parakstoties, grupas dalībnieki apliecina, ka viņi solidarizējas ar Ukrainu. "Šis karš ir Krievijas morālā katastrofa, kas to pielīdzina fašistiskajai Vācijai. Ar visu sirdi esam apdraudētās Ukrainas un ukraiņu tautas pusē. Ukrainas armija šobrīd aizstāv ne tikai mieru savā zemē, bet arī cerības uz Krievijas nākotni — bez ārprātīgās diktatūras, kas tur valda šodien. Mēs esam gatavi pilnībā atbalstīt Latvijas nostāju, kas vērsta uz palīdzību Ukrainai un solidaritāti ar to," preses paziņojumā medijiem raksta Kuzmins.

No rīta līdz aptuveni četriem dienā parakstījās 67 cilvēki.

Jau vēstīts, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins naktī uz ceturtdienu ap 4.50 (pēc Latvijas un Ukrainas laika), visticamāk, iepriekš ierakstītā uzrunā pasludināja specoperācijas sākumu pret neatkarīgo Ukrainu. Līdz ar šo paziņojumu Krievijas spēki uzsākuši jaunu posmu 2014. gadā sāktajā kaimiņvalsts terorizēšanā.

Ukrainas Bruņotie spēki informē, ka viss sākas pulksten 5.00 ar armijas vienību apšaudīšanu valsts austrumos un raķešu triecieniem pa lidostām, kā arī militārajiem objektiem. Sekojušas artilērijas apšaudes pa pierobežas teritorijām.

Krievijas spēki šķērsojuši Ukrainas robežu gan no Baltkrievijas, gan okupētās Krimas, gan Krievijas puses.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!