Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Valdība otrdien, 12. aprīlī, atbalstīja Veselības ministrijas (VM) ieceri nepieteikties "Novavax" vakcīnu piegādēm, kas plānotas šā gada trešajā ceturksnī.

Kā portālu "Delfi" informēja VM, lēmums pieņemts, pamatojoties uz šā brīža Latvijas vakcīnu pret Covid-19 portfeli, kā arī plānotajām piegādēm no pārējiem vakcīnu ražotājiem.

Tāpat atbalstīts VM lēmums piedāvāt ziedošanai citām valstīm līdz 183 000 "Novavax" vakcīnu, kas saņemtas šā gada sākumā.

Līdzīgu lēmumu pieņēmušas arī citas Eiropas Savienības dalībvalstis, kurām tāpat kā Latvijai kopīgi noslēgti līgumi ar vakcīnu ražotājiem par turpmākām vakcīnu piegādēm. Latvija līdz šim ziedojusi vairāk nekā vienu miljonu vakcīnu pret Covid-19 devu, no tām aptuveni pusi caur kopīgo ES sistēmu un pusi – divpusēji tādām valstīm kā Tunisija, Moldova, Albānija, Kenija, Gruzija u.c.

Latvijas iedzīvotājiem arī turpmāk tiks saglabāta iespēja vakcinēties ar "Novavax" vakcīnām – otrajā ceturksnī plānotais apjoms būs pietiekams, lai nodrošinātu vietējo pieprasījumu, sola VM.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!