Foto: DELFI

Latvijas iecels pilnvaroto pārstāvi, lai pildītu vienošanos par Krievijas militāro pensionāru un viņu ģimenes locekļu sociālo aizsardzību, liecina Ārlietu ministrijas (ĀM) sagatavotais rīkojuma projekts.

ĀM skaidro, ka 1994.gada 30.aprīlī tika parakstīta Latvijas valdības un Krievijas valdības vienošanās par Latvijas teritorijā dzīvojošo Krievijas militāro pensionāru un viņu ģimenes locekļu sociālo aizsardzību, kas stājās spēkā 1995.gada 27.februārī.

Saskaņā ar vienošanās otro pantu Latvijas puse ieceļ savu pilnvaroto pārstāvi, kura uzdevums ir rūpēties par vienošanās precīzu izpildi atbilstoši Latvijas valsts interesēm. Krievijas puse un Eiropas Drošības sadarbības organizācija arī pilnvaro savus pārstāvjus.

Pilnvarotie pārstāvji piedalās kopīgajās pilnvaroto pārstāvju komisijas sēdēs, kurās izskata jautājumus, kas saistīti ar Krievijas militāro pensionāru uzturēšanos Latvijā. Sēdes notiek pēc kādas no līgumslēdzējas puses ierosinājuma. Latvijas pilnvarotā pārstāvja nomaiņa nepieciešama sakarā ar iepriekšējā pārstāvja iecelšanu citā amatā.

Plānots, ka Latvija kā savu pārstāvi iecels ĀM Krievijas nodaļas pirmo sekretāru Aldi Karlauski.

Valdība rīkojuma projektu izskatīs 2.aprīļa sēdē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!