Cenu pieaugums ir vislielākā problēma, ar kuru jāsaskaras Latvijai, uzskata vairāk nekā puse jeb 55% Latvijas pilsoņu, liecina "Eirobarometer" ietvaros tirgus un sociālo pētījumu centra "TNS Latvia" veiktais pētījums.
Šīs problēmas nozīmīgums Latvijas pilsoņu vērtējumā pēdējā pusgada laikā ir pieaudzis būtiski - par 10%.

Otra svarīgākā problēma, ar kuru šobrīd Latvijā ir jāsaskaras, ir bezdarbs. Tā domā apmēram trešā daļa jeb 35% aptaujāto Latvijas pilsoņu. Apmēram ceturtā daļa Latvijas pilsoņu uzskata, ka problēma ir arī ekonomiskā situācija Latvijā un veselības aprūpe.

Tomēr pēdējo sešu mēnešu laikā par 5% ir samazinājies to pilsoņu skaits, kas uzskata, ka viena no svarīgākajām problēmām ir veselības aprūpe.

Kā problēmas, ar ko jāsaskaras Latvijas pilsoņiem, noziedzību un pensiju sistēmu min 13% līdz 15% respondentu.

Tāpat tiek norādīts uz problēmām nodokļu un izglītības sistēmā - šajās sfērās problēmas saskata 7% respondentu. 3% aptaujāto norādījuši uz problēmām, kas saistīt ar mājokļu jautājumiem, 2% - ar imigrāciju, bet tikai 1% cilvēku Latvijā domā, ka galvenā problēma Latvijā ir terorisms. Nepilns procents aptaujāto norādījuši uz problēmām, kas saistītas ar vides aizsardzību un sabiedrisko transportu.

"TNS Latvia" maijā un jūnijā veica aptauju starptautiskā pētījuma "Eurobarometer" ietvaros, kuras laikā tika aptaujāti 1015 Latvijas pilsoņi vecumā no 15 līdz 74 gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!