Foto: stock.xchng
2018. gadā starptautiskais jumiķu kongress un pasaules jauno jumiķu čempionāts norisināsies Latvijā, nolemts Vācijā 63. Starptautiskās jumiķu federācijas kongresa laikā, portāls "Delfi" uzzināja Latvijas Jumiķu apvienībā.

No 28. līdz 31. oktobrim Vācijā norisinājies 63. Starptautiskās jumiķu federācijas kongress, kura laikā tika apspriesti tādi jumiķiem svarīgi jautājumi kā normatīvā bāze, apmācības, kvalifikācijas, drošība un savstarpējā sadarbība.

Viens no būtiskajiem jautājumiem kopš pagājušajā gadā notikušā kongresa un pasaules jauno jumiķu čempionāta bija jautājums, kur norisināsies starptautiskais jumiķu kongress 2017. gadā un kurā valstī notiks kongress un pasaules jauno jumiķu čempionāts 2018. gadā. Pieteikumus par šī pasākuma organizēšanu 2018. gadā bija iesniegušas divas valstis – Ķīna un Latvija.

Pēc vairāku dienu pārrunām un konsultācijām 31. oktobra pēcpusdienā norisinājās balsojums. Ar 30 balsīm par un 17 pret – nolemts, ka 2018. gada novembrī Starptautiskās jumiķu federācijas (IFD) 66. kongress un pasaules jauno jumiķu čempionāts norisināsies Latvijā.

Pēc balsojuma Ķīnas pārstāvji apsolījās nosūtīt uz Latviju delegāciju vismaz 30 cilvēku sastāvā.

"Cerams, šis fakts palīdzēs Latvijas politiķiem izvēlēties pareizo ceļu profesionālu un kvalificētu amatnieku apmācībā un šo amatnieku atbalstīšanā. Kā arī vienkāršie pircēji pievērsīs lielāku vērību celtnieku kvalifikācijas jautājumiem un pieprasīs celtniekiem uzrādīt viņu kvalifikāciju apliecinošu dokumentu," uzsvēra Latvijas Jumiķu apvienības valdes loceklis Armands Liede.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!