Foto: LETA
Pasaules mēroga makšķerēšanas sacensībās "World Predator Classic 2016", kas jūnija beigās notika Nīderlandes pilsētā Helevūtsleisā, Latvijas pārstāvji disciplīnā, kurā bija jāmakšķerē pilsētas teritorijas ūdenstilpnēs no krasta, ieguvuši zelta medaļas.

"World Predator Classic 2016 Street fishing" disciplīnā, kurā makšķerēšana notiek pilsētas teritorijā, parasti kanāla vai parkā esošajā dīķa krasta malā, pirmo vietu ieguva Latvijas pārstāvis Vitālijs Karpenkovs, otrajā vietā ierindojās Deniss Horvats no Nīderlandes, bet trešo vietu ieguva Gatis Malmeisters no Latvijas.

Kā portālam "Delfi" pastāstīja makšķernieki, "street fishing" disciplīnas notiek pilsētvides ūdenstilpnēs. Tajās parasti tiek izmantots spinings, kā arī neliels komplekts ar "mānekļiem". Tās obligātais nosacījums esot palaist vaļā visas zivis, kas ir noķertas.

Portāls makšķerniekiem "copeslietas.lv" norāda, ka Karpenkovam zeltu atnesis 71 centimetru garais zandarts, kā arī 23 asari un viena līdaka. Savukārt Malmeisters nocopējis 15 asarus, vienu meženi un 69 centimetrus garu līdaku.

Kā liecina "World Predator Classic 2016" publiskotie rezultāti "street fishing" disciplīnā, Vitālijs Karpenkovs saņēma 260 punktus, Horvats - 249, bet Malmeisters kopvērtējumā trešajā vietā ierindojās ar 239 punktiem.

Arī komandu ieskaitē kopvērtējumā Latvijas komanda ieguvusi pirmo vietu. Kopvērtējumā Latvijas komanda, kurā bija Karpenkovs un Malmeisters, savākusi 498 punktus. Viņiem sekoja Nīderlandes komanda ar 310 punktiem, bet trešajā vietā komandu ieskaitē ierindojusies Vācijas komanda ar 277 punktiem.

Garāko līdaku makšķerēšanas disciplīnā izvilcis polis Roberts Ščepanskis, kura loms bija 106 centimetrus garš. Savukārt garāko zandartu izvilcis Tobiass Brennekens no Vācijas, kura loms bija 87 centimetrus garš, bet vācietis Kristofers Džahns sacensībās nomakšķerējis garāko asari, kas bija 35 centimetrus garš.

Makšķerēšanas sacensības Nīderlandes pilsētiņā Helevūtsleisā norisinājās no 28. jūnija līdz 2. jūlijam.

Vairāk foto var aplūkot šeit, bet apskatīt dalībnieku sarakstu un uzvarētājus citās disciplīnās var šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!