Foto: F64

Ādažu poligonā 12. septembrī ar desanta vingrinājumu "Bayonet Strike" Latvijā uz rotāciju atgriezīsies ASV 173. brigādes karavīri, lai pildītu dienesta pienākumus operācijā "Atlantic Resolve", informēja Aizsardzības ministrijā.

Karavīru sagaidīšanā piedalīsies aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS), Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube un ASV vēstniece Latvijā Nensija Bikofa Petita.

Desantam karavīri vingrināsies no lidmašīnām "C–17" un "C–130", piedaloties aptuveni 200 ASV karavīru.

Kā skaidro ministrijā, spēja ierasties sabiedroto valstī ar desantu pierāda gatavību ātri reaģēt krīzes situācijās un pārvietot spēkus visā Eiropā. Sadarbība ar sabiedrotajiem palielina spēju ātri pārvietot desanta vienības un palielināt kaujas spējas vietās, kur vien tas nepieciešams.

173. aviācijas brigādes karavīru klātbūtne Latvijā palielinās taktiskā līmeņa vieglo kājnieku spējas, kā arī veicinās spēju savietojamību un sadarbību.

"Atlantic Resolve" ir ASV operācija, kas tika aizsākta 2014. gada pavasarī, demonstrējot ASV ieguldījumu kolektīvajā drošībā pēc Krievijas veiktās Krimas aneksijas. 173. aviācijas brigādes karavīri bija pirmie, kas ieradās Baltijas valstīs un Polijā operācijā "Atlantic Resolve" 2014. gada aprīlī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!