Latvijā ieradies "Sorosa fonda - Latvija" (SFL) dibinātājs uzņēmējs un filantrops Džordžs Soross, kurš trešdien, apmeklējot Rīgas psihoneiroloģisko slimnīcu un tiekoties ar politikas analīzes stipendiātiem un portāla politika.lv redkolēģiju, sāka iepazīties ar SFL projektiem.
Soross viesojas Latvijā

SFL izpilddirektore Vita Tērauda BNS pastāstīja, ka Soross uzklausīja informāciju par fonda atbalstīto projektu īstenošanu Rīgas un Aknīstes psihoneiroloģiskajās slimnīcās.

Fonds atbalsta Latvijas Cilvēktiesību un etnisko studiju centra programmu pacientu ar garīgās veselības un attīstības traucējumiem tiesību aizstāvībai.

Slimnīcās īstenotie projekti orientēti uz alternatīvu ārstniecību garīgās veselības jomā. Soross interesējies arī par mediķu viedokli. "Man skaidrs, ka tas [alternatīvās ārstēšanas metodes] ir pozitīvi, bet vēl tāls ceļš ejams, lai šādas alternatīvas metodes kļūtu par ikdienu Latvijā," pauda Tērauda.

Tāpat Soross trešdien iepazinās ar fonda atbalstītajiem politikas analīzes stipendiātiem un viņu darbu, kas katrs savā jomā veic neatkarīgus pētījumus, kā arī ar interneta portālu www.politika.lv, kas ir SFL projekts.

Savukārt ceturtdien Soross uzstāsies ar runu Eiropas Savienības (ES) paplašināšanās jautājumiem veltītajā pasākumā Rīgas Ekonomikas augstskolas Sorosa auditorijā. Šajā pasākumā runu teiks arī premjers Andris Bērziņš.

Filantrops apmeklēs arī Rīgas Juridisko augstskolu, kur tiksies ar tās rektoru Norbertu Reihu un valdes priekšsēdētāju Erlandu Ringborgu, kā arī iepazīsies ar citiem fonda projektiem.

Jau ziņots, ka SFL šogad atzīmē savas darbības desmito gadadienu, šajā laikā Soross Latvijā ir ieguldījis vairāk nekā 30,5 miljonus latu. Fonds atbalstījis Latvijas attīstību visdažādākajās jomās - mākslas, kultūras, skolu datorizācijas, izglītības sistēmas reformas, tiesiskas valsts stiprināšanas, korupcijas apkarošanas, bibliotēku sistēmas attīstības, izdevējdarbības, nevalstisko organizāciju stiprināšanas, cilvēktiesību u.c.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!