Foto: Reuters/Scanpix
Latvija ir uzsākusi juridisko procedūru īstenošanu, lai ieviestu ceļojuma ierobežošanas un aktīvu iesaldēšanas sankcijas pret personām, kas ir atbildīgas par Ukrainas valsts līdzekļu izsaimniekošanu un cilvēktiesību pārkāpumiem, portālu "Delfi" informēja ministrijā.

Jautājums par sankciju ieviešanu tika izskatīts divās ārkārtas Eiropas Savienības Ārlietu Padomēs 20. februārī un 3. martā, kuras bija veltītas situācijai Ukrainā, un ir panākta vienošanās ātri pabeigt darbu pie sankciju piemērošanas.

Pret cik tieši Ukrainas amatpersonām Latvija vērsīsies, atklāts netiek. Noprotams, ka sankcijas varētu skart apmēram desmit cilvēkus.

Jau ziņots, ka Eiropas Savienības (ES) ārlietu ministri 20.februārī vienojās par sankcijām pret Ukrainas amatpersonām, kas atbildīgas par Kijevā notiekošo vardarbību un pārmērīga spēka pielietošanu pret protestētājiem.

Ārkārtas sēdē pieņemtās sankcijas paredz ceļošanas aizliegumu un līdzekļu iesaldēšanu. Tāpat nolemts aizliegt uz Ukrainu eksportēt policijas aprīkojumu, kas var tikt izmantots represijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!