Latvijas iedzīvotāji izteikuši gatavību ar individuālu izsaukumu palīdzību uzņemt bēgļus no Čečenijas, un šādā veidā valstī varētu nonākt 50 - 100 čečenu sieviešu un bērnu.
Latvijas pilsoņi individuāli gatavojas nokārtot izsaukumus bēgļu iebraukšanai Latvijā.

Valdība, pretēji atbalsta grupas lūgumam, marta beigās nolēma neuzņemt bēgļus no Čečenijas. Latvija rīkojās atbilstoši EDSO rekomendācijām un Eiropas Savienības (ES) valstu rīcībai.

Tādēļ Latvijas - Čečenijas parlamentārās atbalsta grupas vadītājs Juris Vidiņšir runājis ar cilvēkiem, kuri vēlas izmitināt čečenu bēgļus, un ir vienojies, ka uzaicinājumus čečeniem nosūtīs individuālā kārtā.

Vidiņš lūdza valdībai atļaut Latvijā iebraukt aptuveni 100 čečenu bēgļiem, jo pie viņa vērsušies daudzi Latvijas pilsoņi un izteikuši gatavību pie sevis izmitināt čečenu bēgļus.

Tāpat arī vairākas labdarības iestādes ir izteikušas vēlmi izveidot čečenu bēgļiem vasaras nometnes Latvijā, tādēļ Vidiņš Čečenijas atbalsta grupas vārdā lūdza valdību atļaut Latvijā iebraukt čečenu bēgļiem.

Vidiņš iepriekš uzsvēra, ka valdība netiek lūgta bēgļiem piešķirt bēgļu statusu, par viņu uzturēšanu nebūtu jāmaksā no Latvijas nodokļu maksātāju naudas. Viņš norādīja, ka daudzi Latvijas pilsoņi ir izteikuši gatavību palīdzēt čečenu bēgļiem, lai gan atsaucība pagaidām esot tikai no latviešu tautības iedzīvotāju puses.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!