Foto: LETA



Populārais ASV medijs un blogs "The Huffington Post" atradis 18 iemeslus, kādēļ Latvija ir vislabāk glabātais noslēpums Eiropā.

Reiz senos laikos Latvijas tēlu galvenokārt veidoja tās sarežģītā vēsture. Kopš neatkarības atgūšanas valsts ir centusies radīt savu tēlu no jauna, kas tai ir arī izdevies, rakstā atzīst "The Huffington Post".

Medijs atzīst, ka tā lasītāji droši vien nekad nav apsvēruši Latviju kā tūrisma galamērķi. "Tomēr pēc šo 18 iemeslu uzklausīšanas mēs domājam, ja jūs būsiet pārliecināts [par pretējo]," tas piebilst.

Kā pirmais iemesls minēts tas, ka Rīga ir tik satriecoša, ka tā nosaukta par 2014.gada Eiropas Kultūras galvaspilsētu. Latvijas galvaspilsēta ir pazīstama ar tās arhitektūru, kulturālo mantojumu, daudzajiem muzejiem, bet tās vecpilsēta iekļauta UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā.

Tāpat medijs uzsver, ka pusi no Latvijas teritorijas veido teju neskarta daba, izcelti arī Latvijas nacionālie dabas parki, no kuriem Gaujas nacionālais parks piesaista visvairāk apmeklētāju.

Kā viens no Latvijas unikalitātes iemesliem minētas arī Siguldas pilsdrupas, kas ir "ideāls vēsturiskais galamērķis", bet Siguldas pilsēta ir pilna ar vēsturiskiem un dabas brīnumiem, uzskata "The Huffington Post".

Savukārt "Jūrmalas ledus zilie Baltijas ūdeņi ir vieni no skaistākajiem, kādu jūs jebkad redzēsiet," teikts rakstā. Tas gan kļūdaini dēvē Jūrmalu par pussalu, bet norāda, ka tur atrodami termālie ūdeņi, priežu meži, baltas smiltis.

Izcelta arī Ventas rumba – Eiropas platākais ūdenskritums -, kas "izskatās maģiski", pat neraugoties uz to, ka tas nav īpaši augsts. 

Aglonas baziliku ASV medijs raksturo kā "pilnīgi satriecošu" un unikālu mākslas darbu. Tāpat minēts arī Kolkas rags, kur tiekas "divas jūras". Turklāt Kolkā vērts redzēt ne tikai Baltijas jūras un Rīgas jūras līča ūdeņu sadursmi, bet arī migrējošos putnus pavasarī. Šeit medijs iesaka doties arī peldēt un sērfot gribošajiem.

"The Huffington Post" iesaka doties arī uz Turaidas muzejrezervātu, Rundāles pili, kas izskatās kā no pasakas, Gūtmaņalu, Cēsu vecpilsētu, Liepāju, kur var gan baudīt pludmales priekus, gan apmeklēt biedējošo Karostas cietumu.

"Vesels nacionālais parks tika izveidots tikai tādēļ, ka eksistē burvīgs ezers," par Rāznas ezeru raksta medijs. Savukārt Jūrkalnes stāvkrasts ir ideāla vieta, lai meklētu saskaņu ar dabu. Te ieteikts lūkoties arī pēc zilajām govīm.

Irbenes radioastronomijas centru un tā "aukstā kara ēras radioteleskopu" ASV izdevums sauc par "tiešām foršu", kā īpašu faktu minot to, ka savulaik tas izmantots, lai izspiegotu Rietumvalstis.

Latvijas Dziesmu un deju svētki ir "episki", atzīst medijs, skaidrojot, ka tajos piedalās tūkstošiem dejotāju un dziedātāju.

"Latvijai ir viss," secina "The Huffington Post". Tajā ko atrast var visi – neskartas dabas ainavas, dzīvīgas pilsētas, bagātu kultūru. "No Rīgas restorāniem līdz daudzajām piejūras pilsētām, kas sauc, lai tās izpēta, tu vēlēsies doties uz Latviju, cik vien drīz iespējams."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!