Ārlietu ministrija ir sagatavojusi pasākumu plānu gadījumam, ja Krievija ieviesīs ekonomiskās sankcijas pret Latviju.
Komisijas priekšsēdētāja vietnieks Rišards Labanovskis žurnālistiem atzina, ka patlaban vairums Krievijas Valsts domes deputātu acīmredzot balsotu par ekonomisko sankciju ieviešanu pret Latviju.

Tomēr, tā kā attiecīgais likumprojekts Valsts domē galīgajā lasījumā tiks izskatīts pēc prezidenta vēlēšanām, situācija var mainīties, ņemot vērā Krievijas valdības negatīvo nostāju pret sankciju ieviešanu.

Ārlietu komisija otrdien, tiekoties ar ministrijas vadību, ir paudusi pāliecību, ka gadījumā, ja ekonomiskās sankcijas tiks ieviestas, Latvijai skaidri jāpasaka, kādi starptautiskie līgumi tiek pārkāpti.

Komisija otrdien arī ir atzinīgi novērtrējusi ministrijas operatīvo un adekvāto rīcību pēdējā laikā, reaģējot uz Krievijas pārmetumiem saistībā uz holokausta, 16.marta un citiem notikumiem.

Saeimas komisija ir uzsvērusi nepieciešamību sekmēt vēsturnieku komisijas darbu, lai tā pēc iespējas objektīvi izvērtētu vēsturiskos notikumus gan saistībā ar holokaustu, gan Latvijas zaudējumiem divu totalitāro režīmu rīcības rezultātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!