Foto: Latvijas Valsts prezidenta kanceleja

Latvija ir gatava arī nosūtīt papildus ekspertus dalībai "Frontex" operācijās, Grieķijas ārkārtējā un pilnvarotā vēstnieka Latvijā Aleksandra Rallisa akreditācijā otrdien paziņojis Valsts prezidents Raimonds Vējonis, portāls "Delfi" uzzināja prezidenta Preses dienestā.

Sarunā abas amatpersonas uzsvēra labās divpusējās attiecībās un līdzšinējo sadarbību ES un NATO ietvaros. Valsts prezidents norādīja, ka Latvija ir ieinteresēta stiprināt politisko dialogu un sadarbību dažādās jomās, tai skaitā īpaši ekonomiskās sadarbības un biznesa kontaktu attīstīšanā.

Tikšanās laikā tika uzsvērts, ka visām Eiropas Savienības (ES) valstīm ir jāstrādā kopā, lai pārvarētu lielā patvēruma meklētāju skaita radītos izaicinājumus.

Tāpat Vējonis aicināja Grieķiju turpināt darbu pie nesen panāktās ES un Turcijas vienošanās īstenošanas.

Reizē prezidents norādīja uz Latvijas vairākkārt pausto, ka nemainīgi prioritārs jautājums ir ES ārējo robežu pārvaldības stiprināšana un Šengenas zonas nosargāšana. "Latvija atbalsta paātrinātu darbu pie Eiropas robežu un krasta apsardzes izveides, lai tā būtu operacionāla, vēlākais augustā," sacīja Valsts prezidents, norādot uz nepieciešamību arī pievērst pienācīgu uzmanību jebkādiem jauniem migrācijas ceļiem.

Jau ziņots, ka sestdien, 2. aprīlī, 12 Valsts robežsardzes un 20 Valsts policijas Speciālo uzdevumu bataljona amatpersonas devušās uz Grieķiju, Lesvos salu, lai sniegtu atbalstu migrācijas krīzes risināšanā Eiropas Aģentūras "Frontex" operācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!