Latvija Lielbritānijai izdeva 42 gadus veco Viktoru Dembovski, kurš tiek turēts aizdomās par 17 gadus vecas meitenes izvarošanu un nogalināšanu Londonā, apstiprināja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja Preses nodaļas priekšniece Kristīne Mežaraupe.
Valsts policijas Starptautiskās sadarbības pārvaldes darbinieki Dembovski Lielbritānijas kolēģiem nodeva lidostā "Rīga".

Lēmumu izdot Lielbritānijai 42 gadus veco Dembovski pieņēma Ģenerālprokuratūra. Dembovskis šo prokuratūras lēmumu pārsūdzēja, taču Augstākā tiesa viņa sūdzību noraidīja.

16.maijā Londonas rietumos kāds vīrietis uzbruka Džešmai Raitatai, izvarojot viņu un pēc tam nodurot. Lielbritānijas policija izmeklēšanā noskaidroja, ka vīrietis, kurš dzīvojis netālu no Džešmas mājām, bet uzbrukuma dienā pazudis, uzbrukuma dienas vakarā Londonā iekāpis vilcienā, aizbraucis uz lidostu, no kurienes devies uz Latviju.

Latvijā sakarā ar šo lietu jūnija sākumā ieradās divi Lielbritānijas policijas detektīvi. Skotlendjards uzsvēra, ka Latvijas tiesībsargājošās institūcijas lietas izmeklēšanā ir bijušas ārkārtīgi izpalīdzīgas.

Videonovērošanas kameru uzņemtajos materiālos 16.maijā redzama Džešma, iepērkoties veikalā Londonas ziemeļrietumos. Pēc iepirkšanās viņa iekāpusi autobusā un devusies mājās. Pēc izkāpšanas no autobusa viņa izgājusi cauri nomaļam parkam, kur viņai uzbrukts. Uzbrucējs viņu ievilcis nomaļā, kokiem aizaugušā vietā, izvarojis un trīs reizes iedūris sirdī.

Džešmas vecāki 16.maija vakarā par pazudušo meitu ziņoja policijai, taču viņas līķi izdevās atrast tikai pēc astoņām dienām.

Dembovskis ir iepriekš piecas reizes sodīts. Pēdējo reizi sodīts par smagu miesas bojājumu izdarīšanu. Pēc soda izciešanas viņš no ieslodzījuma vietas atbrīvots 2004.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!