Nacionālais vides veselības centrs (NVVC) ceturtdien brīdināja, ka Latvijā kopš pērnā gada decembra pieaug saslimšanas gadījumu skaits ar trakumsērgu un aicināja cilvēkus piesargāties, bet tos, kuru darbs tieši saistīts ar inficēšanās risku, - potēties.
NVVC preses sekretāre Anita Zvirgzde BNS informēja, ka līdz 30.martam 22 rajonu teritorijās reģistrēti 95 saslimšanas gadījumi - tajā skaitā 20 mājdzīvniekiem. Visnelabvēlīgākā situācija konstatēta Buskas, Kuldīgas, Saldus, Dobeles, Ogres, Daugavpils un Tukuma rajonā.

Centrs brīdina, ka cilvēku inficēšanās iespējas pieaug līdz ar siltā laika iestāšanos, jo tad pieaug kontakta iespējas ar dzīvniekiem. Tādēļ speciālisti iesaka izvairīties no kontakta ar nepazīstamu dzīvnieku, bet, ja tas tomēr cilvēku sakodis, brūce jānomazgā ar ūdeni un ziepēm vai vienkārši ūdensstrūklu. Pēc tam nekavējoties jāvēršas pie ārsta.

Personām, kuru darbs tieši saistīts ar inficēšanās risku, piemēram, mežsargiem, meža darbiniekiem, medniekiem, veterinārā dienesta darbiniekiem, ieteicams profilaktiski vakcinēties pret šo kaiti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!