Foto: LETA
Dezinfekcijas līdzekļu ražotājs "Eco Forte" brīdina, ka tirgū parādījušies nesertificēti produkti, kuri izplatīti ar viltotu "Eco Forte" zīmolu. Viltotā produkcija izplatīta vairākās interneta tirdzniecības vietās un ar starpnieku palīdzību.

Uzņēmums ar iesniegumu vērsies Veselības inspekcijā un citās atbildīgajās iestādēs, un aicina iegādāties produkciju tikai no oficiālā izplatītāja vai pārliecināties par produktu izcelsmi, sazinoties ar uzņēmuma pārstāvjiem, portālu "Delfi" informēja uzņēmuma pārstāvji.

"Diemžēl augsto pieprasījumu pēc dezinfekcijas līdzekļiem izmanto arī negodprātīgas personas. Mūsu rīcībā esošā informācija liecina, ka produkciju ar viltoto "Eco Forte" un "EF Pro" zīmolu saņēmušas arī vairākas Latvijas pašvaldības, tāpēc esam vērsušies ar iesniegumu atbildīgajās iestādēs, tai skaitā Patērētāju aizsardzības centrā, Konkurences padomē un Veselības inspekcijā," informēja uzņēmuma izpilddirektors Armands Alvaters.

Uzņēmuma līdzīpašnieks Mārtiņš Šaško sarunā ar "Delfi" teic, ka viltotā līdzekļa etiķete ir ļoti līdzīga "Eco Forte" zīmola etiķetei. Uz pudelēm izmantots arī "Eco Forte" inventarizācijas numurs.

"Sāpīgākais – mēs ražojam vielu, par kuru esam pārliecināti, bet par tā līdzekļa saturu trūkst informācijas," skaidro Šaško.

Uzņēmums uzsver, ka iegādājoties "Eco Forte" dezinfekcijas līdzekļus ar starpnieku palīdzība, pircēji aicināti ievērot piesardzību un pārliecināties par produkcijas izcelsmi, sazinoties ar uzņēmumu.

Lai novērstu iespējamo kaitējumu, uzņēmums patlaban izstrādā jaunu produkcijas marķējumu, ko nav iespējams viltot.

Arī Latvijas Veselības inspekcija aicinājusi dezinfekcijas līdzekļus iegādāties tikai veikalos un aptiekās, vai arī no uzticama ražotāja, kuram ir visi nepieciešamie ražošanas sertifikāti. Iegādājoties nelegālus dezinfekcijas līdzekļus pircēji riskē ar to, ka produkti nebūs efektīvi.

Iegādājoties dezinfekcijas līdzekli, jāpievērš uzmanība arī tam, vai produkts ir reģistrēts Latvijā un saņēmis biocīdu inventarizācijas numuru, savukārt etiķetē aktīvās vielas nosaukumam, koncentrācijai, norādījumiem, kur līdzekli var lietot, kā arī informācijai, pret kādiem organismiem līdzeklis izmantojams.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!