Foto: Shutterstock

Latvijas Ārlietu ministrija (ĀM) izsaka visdziļāko līdzjūtību Itālijai saistībā ar traģēdiju Dženovā, kur otrdien sabruka tilts, laupot vismaz 22 cilvēku dzīvības un vēl vairākus cilvēkus ievainojot, informēja ĀM.

"Šajos traģiskajos notikumos esam kopā ar Itālijas tautu, izsakām visdziļāko līdzjūtību bojā gājušo tuviniekiem, kā arī novēlam drīzu atveseļošanos ievainotajiem," teikts Latvijas ĀM izplatītajā paziņojumā.

Kā ziņots, Itālijas ziemeļrietumos, Dženovā, otrdien sabrūkot autostrādes A10 tiltam, gājuši bojā vismaz 22 cilvēki, bet vēl vairāki ievainoti.

Pašlaik Latvijas varasiestādēm nav informācijas, ka šajā katastrofā būtu cietuši Latvijas valstspiederīgie, liecina sociālajā tīklā "Twitter" publicētā Ārlietu ministrijas (ĀM) informācija.

ĀM preses sekretārs Gints Jegermanis skaidroja, ka Konsulārajā reģistrā nav reģistrējies neviens Latvijas valstspiederīgais, kurš uzturētos Itālijā.

Savukārt Latvijas vēstniecība Itālijā ir sazinājusies ar Latvijas goda konsulu Itālijā, kā arī regulāri sazinās ar Itālijas oficiālajām varas iestādēm.

Vienlaikus ĀM aicina valstspiederīgos, kuri atrodas Itālijā, Dženovas tuvumā, paziņot saviem tuviniekiem, ka viņi ir drošībā. Ja personai ir nepieciešama konsulārā palīdzība, ĀM aicina zvanīt uz Konsulārā departamenta tālruni ārkārtas situācijām +371 26 33 77 11 vai rakstīt uz e-pastu "palidziba@mfa.gov.lv".

Morandi tilts, kas ved pāri vairākiem desmitiem sliežu ceļu un industriālajai zonai, kurā atrodas vairākas fabrikas, celts pagājušā gadsimta sešdesmitajos gados, bet 2016. gadā tas ticis renovēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!