9.janvārī notika Ministru kabineta ārkātas sēde, kurā tika izskatīts jautājums par notikušo dabas katastrofu Latvijā. Sēdē tika uzklausīta valdības locekļu, operatīvo dienestu, Latvenergo, Lattelekom un LMT pārstāvju sniegtā informācija par esošo situāciju valstī enerģētikas, sakaru, transporta, veselības, izglītības, zemkopības jomās, informē ministru kabineta preses dienests.
Izsludināta enerģētiskā krīze

Uzklausot sniegto informāciju, Ministru kabinets pieņēma rīkojumu "Par valsts enerģētiskās krīzes izsludināšanu", kas paredz saskaņā ar Enerģētikas likumu izsludināt valsts enerģētisko krīzi. Valsts enerģētisko krīzi izsludina gadījumos, kad enerģijas piegāde ir traucēta tādā apjomā, kas var apdraudēt iedzīvotāju drošību, veselību un tautsaimniecības nozaru darbību, un šie traucējumi aptver teritoriju, kurā iedzīvotāju skaits pārsniedz vienu trešdaļu no valsts iedzīvotāju skaita vai arī kura aizņem vairāk nekā pusi no valsts teritorijas.

Pieņemts rīkojums "Par Nacionālo bruņoto spēku iesaistīšanu dabas katastrofas izraisīto seku likvidēšanā", kas paredz, saskaņā ar Nacionālās drošības likumu, iesaistīt Nacionālos bruņotos spēkus dabas katastrofas izraisīto seku likvidēšanā. Pamatojoties uz Nacionālo bruņoto spēku likumu, Nacionālo bruņoto spēku komandierim uzdots nodrošināt Nacionālo bruņoto spēku vienību piedalīšanos dabas katastrofas izraisīto seku likvidācijas darbos.

Pieņemts rīkojums "Par mācību procesa pārtraukšanu 2005.gada 10. un 11.janvārī", kas nosaka, ka sakarā ar dabas katastrofu Latvijā 2005.gada 10. un 11.janvārī visās vispārējās un profesionālajās izglītības iestādēs tiek pārtraukts mācību process.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!