Foto: F64

Latvija jauniešu bezdarba problēmu risināšanai saņems 80 miljonus eiro (56,2 miljoni latu), ceturtdien nolemts Eiropas Savienības (ES) nodarbinātības un sociālo lietu ministru sanāksmē Briselē.

Ministri vienojušies par Jauniešu garantijas programmu, kas paredz atbalstu jauniešu bezdarba problēmu risināšanai ES dalībvalstīs. Latvija šīs programmas izpildei 2014.- 2020.gadam saņems 80 miljonus eiro.

"Tas nozīmē, ka Labklājības ministrija (LM) kopā ar Izglītības un zinātnes ministriju (IZM) pilnveidos izglītības programmu tā, lai maksimāli tuvinātu jauniešus darba tirgum. Uzlabosim izglītības kvalitāti, īpaši domājot par profesionālās izglītības programmām un daudz plašāk varēsim attīstīt brīvprātīgā darba, pirmās darbavietas un dažādu darbnīcu attīstību," ieguvumu no programmas skaidro labklājības ministre Ilze Viņķele (V).

"Delfi" jau informēja, ka ES valstīs, arī Latvijā, varētu tik īstenota īpaša jauniešu garantiju programma, kas paredz, ka jaunieši vecumā līdz 25 gadiem četru mēnešu laikā no kļūšanas par bezdarbniekiem vai beidz skolu, saņemtu kvalitatīvu darba, tālākizglītības vai apmācības piedāvājumu.
Ar priekšlikumu dalībvalstīm ieviest šādu atbalsta pasākumu pērn decembrī nāca klajā Eiropas Komisija (EK).

Saskaņā ar Eiropadomes sanāksmē panākto vienošanos paredzēts, ka "jauniešu garantijas" īstenošanai ES dalībvalstīm laika periodā no 2014.-2020.gadam būs pieejami 6 miljardi eiro (4,2 miljardi latu).

EK iepriekš uzsvērusi, ka krīze būtiski ietekmēja jauniešus, jo jauniešu bezdarba līmenis ES 2012.gada trešajā ceturksnī bija 22,7 % un tas ir divas reizes augstāks par bezdarba līmeni pieaugušo vidū (9,2%).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!