Foto: LETA

Latvijas karavīri uz Sīriju netiks sūtīti, jo sauszemes operācijas iespējamība netiek apsvērta, trešdien Latvijas Radio raidījumā “Krustpunktā” sacīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (RP).

Pēdējo dienu laikā arvien skaļāk sākuši skanēt ASV un to sabiedrotie draudi uzsākt militāru uzbrukumu Sīrijai. Rietumvalstu retorika kļuvusi asāka pēc 21.augusta notikumiem Damaskas pievārtē, kur atbilstoši nemiernieku versijai valdības karaspēka uzbrukumā pielietoti ķīmiskie ieroči.

Rinkēvičs sacīja, ka Sīrijā šobrīd varētu atrasties daži Latvijas valsts piederīgie, taču konkrētu datu par viņu skaitu Ārlietu ministrijai neesot.

Rinkēvičs sacīja, ka "mēs neesam laimīgi redzēt arī to, ko dara liela daļa Sīrijas opozīcijas", norādot, ka trieciens ir jāvērš pret tiem, kas ir vainīgi ķīmisko ieroču lietošanā.

Ķīmisko ieroču lietošana ir noziegums pret cilvēci, tādejādi militārs trieciens ir proporcionāla atbilde un signāls režīmam, ka tā nedrīkst rīkoties. Šobrīd runa esot tikai par gaisa spēku iespējamiem triecieniem.

Šobrīd esot iespējams spriest, ka, attiecībā uz ķīmisko ieroču lietošanu, Sīrijas gadījumā "tomēr runa ir bijusi par valdības spēkiem".

Jau vēstīts, ka Sīrijas valdība apsūdzības ķīmisko ieroču lietošanā kategoriski noraida un to izmantošanā apsūdz nemierniekus, kas šādi cenšas diskreditēt valdību.

Rietumvalstu uzbrukums Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīma spēkiem gaidāms tuvākajās dienās, paziņojuši vārdā neminēti informācijas avoti, kas Stambulā piedalījušies diplomātu un Sīrijas Nacionālās koalīcijas sanāksmē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!