Foto: Publicitātes foto

Piektdien Parīzē, Eiropas Kosmosa aģentūras (EKA) telpās, Latvijas vēstniece Francijā Latvijas valdības vārdā un EKA ģenerāldirektors parakstīja EKA Eiropas Sadarbības valsts plāna (ESVP) hartu, portālu "Delfi" informē Izglītības un zinātnes ministrija.

Parakstot ESVP hartu, Latvijas valdība ciešā sadarbībā ar EKA nākamo piecu gadu laikā inovatīvus projektus saskaņā ar EKA programmatiskajām nostādnēm. Latvijas ieguldījums EKA šo projektu realizācijā būs aptuveni septiņi miljoni eiro.

EKA ģenerāldirektors Žans Žaks Dordens apsveica Latvijas valdību ar šo nozīmīgo soli, kas tiek veikts Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības padomē laikā. Parakstot ESVP hartu, tajā ir ietverti pirmie pieci ESVP projekti kosmosa zinātnē, zemes novērošanā un izglītībā.

EKA ģenerāldirektors atkārtoti piedāvāja Latvijas studentiem izmantot stažēšanās iespējas EKA pētniecības centros. Līdz šim to ir izmantojuši divi jaunie doktoranti.

Latvijas vēstniece Francijā Sanita Pavļuta-Deslandes, valdības vārdā parakstot šo hartu, apsveica visu Latvijas kosmosa nozari un uzsvēra ar to saistītajiem uzņēmumiem, zinātniskajiem institūtiem un universitātēm doto iespēju un izaicinājumu pierādīt, ka Latvijas valdības ieguldītais finansējums valsts tautsaimniecības un zinātnes attīstībai tiks izlietots visefektīvākajā veidā.

Portāls "Delfi", atsaucoties uz ziņu aģentūru BNS, jau vēstīja, ka valdība otrdien, 27.janvārī, sēdes slēgtajā daļā konceptuāli atbalstījusi lēmumu par dalību EKA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!