Foto: AP/Scanpix
Piektdien, 18. maijā, Latvijas puse starptautiskā konferencē uzsvērusi nepieciešamību stiprināt kārtību un sadarbību, kas novestu pie ķīmisko uzbrukumu īsetenotāju sodīšanas.

Ārlietu ministrijā (ĀM) portālu "Delfi" informēja, ka 18. maijā Parīzē Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks Andris Pelšs piedalījies Starptautiskās iniciatīvas pret nesodītu ķīmisko ieroču izmantošanu augsta līmeņa konferencē. Latvijas pārstāvis tajā apliecinājis Latvijas apņēmību stiprināt starptautiskos centienus un normas, lai novērstu ķīmisko ieroču izmantošanu.

Konferences laikā Latvijas puse uzsvērusi, ka, ņemot vērā nesenos ķīmisko ieroču izmantošanas gadījumus Lielbritānijā, Sīrijā un citur, ir jāstiprina noteikumos balstītā starptautiskā kārtība un starpvalstu sadarbība, lai ķīmisko uzbrukumu īstenotāji tiktu saukti pie atbildības un šādi noziegumi vairs nekad neatkārtotos.

Latvija starptautiskajai iniciatīvai pievienojās 9. maijā.

23. janvārī Francija nāca klajā ar starpvaldību iniciatīvu, lai efektīvāk vērstos pret ķīmisko ieroču izmantotāju nesodāmību. Iniciatīvas galvenais mērķis ir stiprināt un sekmēt starpvalstu informācijas apmaiņu, lai sauktu pie atbildības ķīmisko uzbrukumu pastrādātājus un atbalstītājus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!