Foto: AFP/Scanpix/LETA
Šonedēļ no laboratorijām saņemtā jaunākā informācija liecina, ka Latvijā konstatēti astoņi jauni Covid-19 Dienvidāfrikas paveida gadījumi, kas saistīti ar jau zināmiem saslimšanas gadījumiem, otrdien, 20. aprīlī, valdības sēdē sacīja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologs Jurijs Perevoščikovs.

Perevoščikovs skaidroja, ka šie gadījumi saistīti ar jau iepriekš ziņotajiem saslimšanas gadījumiem, kas bija konstatēti Rīgā, Rēzeknē un Krustpilī.

Rīgā marta beigās un aprīļa sākumā konstatēti seši Dienvidāfrikas paveida gadījumi, no kuriem viens saistīts ar pirmskolas izglītības iestādi, četri ar inficēšanos mājsaimniecībā, bet viens – darba vietā.

Rēzeknē saslimšanas gadījumi bija konstatēti marta sākumā, kur bija viens Dienvidāfrikas Covid-19 paveida gadījums, kā arī četri nesekvencēti gadījumi darba vietā un viens mājsaimniecībā. Savukārt Krustpilī saslimšana fiksēta marta otrajā pusē, kur reģistrēti seši gadījumi – četri saistīti ar skolu, bet vēl divi ārpus skolas gadījumi, skaidroja Perevoščikovs.

Nacionālās references laboratorijas vadītājs Sergejs Ņikišins sēdē sacīja, ka kopā sekvencēti 12,6% no visiem pozitīvajiem gadījumiem, no kuriem Lielbritānijas paveids konstatēts 62% gadījumu.

Pēdējā diennaktī veikti 18 656 Covid-19 testi, reģistrēti 688 jauni saslimšanas gadījumi un reģistrēti 15 nāves gadījumi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

Mirušie bijuši šādās vecuma grupās: viens cilvēks 30-39 gadu vecumā, divi 50-59 gadu vecumā, divi 60-69 gadu vecumā, četri 70-79 gadu vecumā, seši 80-89 gadu vecumā.

Pozitīvo gadījumu īpatsvars pret testētajiem: 3,7%.

14 dienu kumulatīvais rādītājs uz 100 000 iedzīvotāju: 403,2.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!