Latvijā konstatēts kopumā 21 saslimšanas gadījums ar Indijas Covid-19 paveidu, no kuriem par trim gadījumiem informācija saņemta pirmdien, tāpēc izpēte vēl turpinās, otrdien, 8. jūnijā, valdības sēdē sacīja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologs Jurijs Perevoščikovs.

Kā norādīts Perevoščikova valdības sēdei iesniegtajā prezentācijā, no 18 Latvijā konstatētajiem un izpētītajiem Indijas Covid-19 paveida gadījumiem 11 saslimušie ir vīrieši, bet septiņas – sievietes.

Simptomi bijuši 16 sasirgušajiem, savukārt stacionāros ievietoti trīs pacienti. Divi ar šo paveidu sasirgušie miruši. Viens mirušais bijis vecuma grupā no 50 līdz 59 gadiem, bet otrs – no 70 līdz 79 gadiem.

Noskaidrots, ka pieci cilvēki inficējušies ārzemēs, proti, tie ir ievestie gadījumi, četri inficējušies mājsaimniecībā, bet deviņiem inficēšanās vieta nav noskaidrota.

13 no saslimušajiem ir Latvijas valsts piederība, bet pieci ir ārzemnieki, sacīja Perevoščikovs.

Vidējais saslimušo vecums ir 42 gadi.

Kā liecina jaunākā informācija par sekvenēšanas rezultātiem, kas saņemta pirmdien vakarā, 22. gada nedēļā atklāti vēl trīs tā sauktā Indijas celma gadījumi, kopskaitam sasniedzot 21, sacīja Perevoščikovs. Informācija par 18 gadījumiem ir izpētīta, bet par trim jaunatklātajiem gadījumiem vēl turpinās.

Tāpat Perevoščikovs informēja, ka aizvadītajā nedēļā Latvijā atklāts viens Covid-19 Kolumbijas vīrusa paveids jeb tā sauktais Kolumbijas celms, kas satur divas mutācijas – N501Y un E484K. Viņš minēja, ka atklāts arī Ēģiptes Covid-19 variants, kuram pievērsta paaugstināta uzmanība.

Savukārt Lielbritānijas Covid-19 paveids arī aizvadītajā nedēļā atklāts vairāk nekā 90% Nacionālās mikrobioloģijas references laboratorijā sekvenēto paraugu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!