Foto: Shutterstock
Tā dēvētās "legālās narkotikas" dzēsušas 18 gadu vecā Eduarda dzīvību, kurš tiek raksturots kā gudrs, sabiedrisks, talantīgs dejotājs, vecāku un draugu mīlēts jaunietis, piektdien vēsta laikraksts "Neatkarīgā". 30. janvārī Eduards nomira, un, visticamākais, viņu nogalināja legālās narkotikas.

Oficiāla apstiprinājuma tam, ka jaunieša nāves iemesls patiešām ir legālās narkotikas, gan vēl nav, jo policija noteikusi tiesu medicīnisko ekspertīzi.

Laikraksts vēsta, ka trīs jaunieši nolēmuši izklaidēties, domājuši "panarkoties". Divi jaunieši to izturējuši, bet trešajam apstājusies sirds.

Eduards atrasts mājās jau miris. Ātrā palīdzība vēsta, ka izsaukums saņemts pulksten 11 no rīta. Mediķi atbrauca un konstatēja viņa nāvi. Ballīte acīmredzot bija sākusies jau iepriekšējā dienā - 29. janvārī.

Rīgas 49. vidusskolas direktors Juris Liepiņš laikrakstam atzinis, ka tai nedēļā viņš sasaucis kopā skolēnus un ļoti skarbi runājis par narkotiku bīstamību un izplatību jauniešu vidū. Uz vietas skolā neviens, protams, nelietojot, bet par to, kas notiek ārpus skolas jurisdikcijas, baumas klīdušas visādas. Direktors centies izzināt, cik tās pamatotas un brīdināt jauniešus. Šādas pārrunas notiek visās skolās, jo visas skolas, lai arī publiski to atzīst nelabprāt, zina par narkotiku izplatību jauniešu vidū.

Dienu vēlāk mūžībā aizgājis Eduards. "Es laikam šo paaudzi vairs nesaprotu. Runāju ar jauniešiem, bet viņi saka - ko jūs, direktor, cepaties, visa Latvija tā dara," laikrakstam sacījis Liepiņš.

"Neatkarīgā" atgādina, ka trokšņaina cīņa pret legālajām narkotikām ilgst jau otro gadu, taču nopirkt šos vīrakus, kaktusu mēslojumus un kaljānu tīrāmos joprojām var teju uz katra otrā ielas stūra.

Liepiņš laikrakstam paudis viedokli, ka "kāds kaut kur ļoti labi barojas no šitā"

Katrā ziņā policijas optimisms, apgalvojot, ka legālo narkotiku bizness pamazām noiet pagrīdē, ir pamatots. Vakar Rīgā nāvējošās vielas turpināja izplatīt 31 vīraku bode. Aizvakar vienu izdevies likvidēt, bet ne jau policijai. Ūķis tika nodedzināts. Narkotiku bodes pa brīdim svilst visā Latvijā, un tas liek domāt, ka cīņu ar narkotikām savās rokās ņēmuši kādi anonīmi aktīvisti. Iedzīvotāji viņiem novēl dievpalīgu, jo policijai un likumdevējam rokas par īsām, rezumē laikraksts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!