Foto: DELFI

Aizvadītajā diennaktī veikti 1298 izmeklējumi personām ar aizdomām par saslimšanu ar Covid-19, un infekcija apstiprināta diviem cilvēkiem, kā arī reģistrēts viens nāves gadījums, informē Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC).

Mirušais bijis vecuma grupā no 75 līdz 80 gadiem, bija vairākas hroniskas saslimšanas.

Latvijā kopā veikti 124 662 izmeklējumi, saslimušas 1096 personas un 818 izveseļojušās, 27 mirušas.

Pēdējās diennakts laikā nav stacionētu pacientu ar Covid-19. Kopā stacionāros ārstējas 10 pacienti: septiņi pacienti ar vidēji smagu, trīs pacienti ar smagu slimības gaitu.

Kopā no stacionāra izrakstīti 168 pacienti, liecina Nacionālā veselības dienesta dati.

Jau ziņots, ka visā Latvijā saistībā ar Covid-19 izplatīšanos 12. martā izsludināta ārkārtējā situācija. Valdība 7. maijā lēmusi pagarināt to līdz 9. jūnijam ar mērķi ierobežot Covid-19 izplatību ārkārtējās situācijas spēkā esamības laikā. Vienlaikus lemts par virknes ierobežojumu mazināšanu laikā no 12. maija.

Par to, kādi ierobežojumi Latvijā jāievēro pēc ārkārtējās situācijas beigām iespējams uzzināt šajā rakstā.

Pasaules Veselības organizācija (PVO) devusi nosaukumu jaunā koronavīrusa izraisītajai slimībai. Tā nodēvēta par Covid-19. Nosaukums izveidots no vārdiem "korona", "vīruss" un "slimība". Savukārt skaitlis 19 apzīmē gadu, kurā sākās vīrusa uzliesmojums. Pirmās ziņas par vīrusa uzliesmojumu parādījās pērnā gada 31. decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!