Foto: Publicitātes foto

"Ja NATO militārā pavēlniecība, izvērtējot Baltijas valstu papildus drošību veicinošus pasākumus, lems par ostas izveidi kādā no Baltijas valstīm, lai nodrošinātu NATO militāro kuģu piekļuvi reģionam, Liepājas osta šim mērķim būtu gan ģeogrāfiskā izvietojuma, gan infrastruktūras un iespēju ziņā vispiemērotākā", norāda aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS).

Tāpat viņš uzskata, ka lēmums par NATO ostas izveidi Liepājā būtu ļoti nozīmīgs ieguldījums Liepājas pilsētas un Latvijas tautsaimniecībā kopumā, kā arī biznesa attīstības iespējas Latvijas uzņēmējiem, jo NATO ostas uzturēšanā un apkalpošanā būtu nepieciešami vietējo uzņēmēju preces un pakalpojumi.

Vējonis pauž gandarījumu par NATO ārlietu ministru 1.aprīļa kopīgo lēmumu, kas paredz papildus pasākumu ieviešanu sadarbības stiprināšanai ar NATO Austrumeiropas partneriem.

Liepājas ostā dislocēts Latvijas Jūras spēku štābs un Jūras spēku flotile, kas ir Latvijas Nacionālo bruņoto spēku sastāvdaļa. Štāba un flotiles uzdevumos ietilpst izlūkošanas, kaujas gatavības un mobilizācijas, kā arī militāro mācību plānošana, organizēšana un vadība.

Jūras spēku flotile veic arī sprādzienbīstamu priekšmetu meklēšanu jūrā un iznīcināšanu, tās funkcijās ir nodrošināt krasta apsardzi, koordinēt un veikt cilvēku meklēšanas un glābšanas darbus jūrā, nodrošināt ekoloģisko uzraudzību un likvidēt jūrā notikušo avāriju sekas, tajā skaitā novērst naftas produktu piesārņojumu, informē Aizsardzības ministrija.

Latvijas Jūras spēku flotilē pavisam ir 18 dažādi kuģi: divi štāba un apgādes kuģi, 5 mīnu kuģi, kā arī 11 patruļkuģi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!