Latvija neatbalsta Eiropas Savienības (ES) ierosinājumu summēt darba laiku tiem darbiniekiem, kuri strādā pie vairākiem darba devējiem, portālu "Delfi" informēja Labklājības ministrijas Komunikācijas departamenta direktore Vineta Bērziņa.
Labklājības ministre Dagnija Staķe uzsaka, ka šāda iecere varētu uzlikt papildus administratīvo slogu darba devējiem un kontrolējošām institūcijām.

Latvijas atbalstu ES darba laika direktīvas projektu, ja tajā tiks saglabāta "iespēja nepiemērot" nedēļas maksimālo darba laiku. Lai arī Latvijā šāda "iespēja nepiemērot" nedēļas maksimālo darba laiku netiek izmantota, labklājības ministre uzskata, ka tās ieviešana turpmāk varētu būt nepieciešama.

Lai paustu Latvijas nostāju par darba laika direktīvu, kā arī diskutētu par aktuāliem sociālās jomas jautājumiem, labklājības ministre Dagnija Staķe ceturtdien Luksemburgā piedalīsies ES nodarbinātības, sociālās politikas, veselības un patērētāju lietu ministru padomes sanāksmē.

Ministru tikšanās laikā klātesošie iepazīsies ar ES Ilgtspējīgas attīstības stratēģijas pārskatu sociālās iekļaušanas jomā, kā arī diskutēs par citās ministru padomēs jau skatītiem jautājumiem saistībā ar ES Ilgtspējīgas attīstības stratēģijas mērķiem, uzdevumiem un saskaņotību gan ar Lisabonas stratēģiju, gan arī ar ES iekšējo un ārējo politiku.

Sanāksmes gaitā tiks izskatīts Eiropas Komisijas paziņojums par vispārējas nozīmes sociālajiem pakalpojumiem, kā arī vairāki ES tiesību aktu projekti, kas skar sociālās drošības jomu.

Ministri vienosies par Eiropas Dzimumu līdztiesības institūta izveidošanu un Kopienas nodarbinātības un sociālās vienotības programmas "Progress" izveidošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!