Sestdien Latvijā no dienesta Irākā kārtējās rotācijas kārtībā atgriezušies trīs karavīri - majors Sandris Brālēns, virsleitnants Vilmārs Vecvagars un virsseržants Jānis Dimants.
Kā aģentūrai LETA pastāstīja NBS Preses un Informācijas nodaļas priekšnieks virsleitnants Uldis Davidovs, viņus misijā Irākā nomainīja kapteinis Raimonds Bāliņš, virsniekvietnieks Edgars Joksts-Bogdanovs un kaprālis Aigars Ozols.

Kā ziņots, Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris viceadmirālis Gaidis Andrejs Zeibots, Bāliņam, Jokstam-Bogdanovam un Ozolam dodoties uz Irāku, novēlēja spēku, veiksmi un izturību.

NBS komandieris arī izteica pārliecību, ka uz Irāku devušies karavīri savus uzdevumus veiks tikpat veiksmīgi kā karavīri, kurus viņi nomainīja.

Runājot par pašlaik saspringto situāciju Irākā, Davidovs izteicās, ka šobrīd Latvijas karavīru misija rit vairāk vai mazāk mierīgi.

Kā ziņots, nespēdams izturēt psiholoģisko spriedzi, no misijas Irākā pirms termiņa tika atgriezies viens no Latvijas kontingenta karavīriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!