Foto: Publicitātes foto

Latvijā nogādātās tūristu grupas no Ēģiptes kūrortpilsētas Šarm eš Šeihas vestas paaugstinātas drošības apstākļos, LTV raidījumam "Rīta Panorāma" skaidroja "airBaltic" korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags.

Nedēļas nogalē nogādātās divas tūristu grupas no Šarm eš Šeihas nogadātas ar lielākajām "airBaltic" flotes lidmašīnām. Tas darīts īpaši paaugstnātas drošības apstākļos.

Šobrīd "airBaltic" nav atļaujas turpināt lidojumus uz Šarm eš Šeihu, tiklīdz ierobežojumi tiks atcelti, uzņēmums izvērtēs, vai turpināt lidojumus.

Vēstīts, ka svētdien Rīgas lidostā piezemējusies otrā nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" lidmašīna, kas ar īpašu reisu Latvijā nogādāja tūristus no Ēģiptes kūrorta Šarm eš Šeihas.

Arī sestdien "airBaltic" ar pirmo speciālo reisu Rīgā sākotnēji plānoto aptuveni 120 tūristu vietā Latvijā nogādāja vairāk nekā 140 tūristus.

Kā ziņots, pirms nedēļas 23 minūtes pēc pacelšanās no Šarm eš Šeihas Sīnāja pussalā nogāzās Krievijas aviolaineris un katastrofā gāja bojā 224 cilvēki.

Ņemot vērā aizdomas, ka aviokatastrofa varētu būt saistīta ar terora aktu, līdzīgi kā citu valstu aviokompānijas, arī "airBaltic" atcēla lidojumus uz Šarm eš Šeihu.

Civilās aviācijas aģentūras (CAA) direktors Māris Gorodcovs iepriekš informēja, ka aģentūra saglabājusi spēkā aizliegumu lidojumiem uz Ēģiptes kūrortu Šarm eš Šeihu un patlaban nav iespējams prognozēt, kad tie tiks atļauti.

Kā skaidroja lidostā "Rīga", saskaņā ar ziemas lidojumu sarakstu reisus uz Šarm eš Šeihu veic divas aviokompānijas - "airBaltic" un čarterkompānija "Air Cairo" sadarbībā ar tūroperatoru "GoAdventure". Uz Hurgadu čarterlidojumus veic iepriekš minētā "Air Cairo".

Lidojumi uz citu Ēģiptes kūrortu - Hurgadu - nav aizliegti.

Pasažieriem ir jāvēršas kompānijās, kurās tie ir iegādājušies lidmašīnas biļetes, un jāseko līdzi informācijai aviokompānijas mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!