Foto: LETA

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) noraida Krievijas trešdien pausto protestu par provokācijām pret tās pilsoņiem, kuri vēlas ieceļot Latvijā, portāls "Delfi" noskaidroja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Jau vēstīts, ka Krievija trešdien izteica protestu Latvijai saistībā ar Latvijas robežsargu darbībām attiecībā pret Krievijas pilsoņiem, kuri iebrauc Latvijā, paziņoja Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāvis Ivans Ņečajevs.

"27. jūlijā uz Krievijas Ārlietu ministriju tika izsaukta Latvijas pagaidu pilnvarotā lietvede Krievijas Federācijā Dace Rutka. Viņai tika izteikts protests un iesniegta attiecīga nota par Latvijas tiesībsargājošo iestāžu provokatīvām darbībām, kas izdara rupju spiedienu uz Krievijas pilsoņiem, ieceļojot Latvijas teritorijā," preses brīfingā Maskavā iepriekš pavēstīja Ņečajevs.

Pēc viņa vārdiem, iebraucējiem tiekot pieprasīts parakstīt iepriekš sagatavotu dokumentu par nepiekrišanu Krievijas Federācijas politikai.

Rinkēviča padomnieks Mārtiņš Drēģeris portālam "Delfi" norādīja, ka Latvijas atbildīgie dienesti ir rīkojušies un turpinās rīkoties atbilstoši Latvijas valsts drošības interesēm, aizsargājot drošību un mazinot riskus. Latvija savu pieeju nemainīs.

Viņš arī uzsvēra, ka vīza nav automātiska atļauja iebraukšanai valstī. Atbildīgā imigrācijas amatpersona ir tiesīga pieņemt lēmumu, balstoties uz apstākļiem, kas ļauj vai liedz personai iebraukšanu Latvijā.

Valsts robežsardzes amatpersonām ir tiesības pieņemt lēmumu konkrētu personu Latvijā neielaist, ja rodas dibināti motīvi aizdomām par šīs personas mērķiem vai riskiem, kas saistītos ar šīs personas ieceļošanu Latvijā.

Vienlaikus ĀM atkārtoti stingri aicina Latvijas pilsoņus nedoties uz Krieviju vai Baltkrieviju, ņemot vērā augstos drošības un provokāciju riskus.

Ārlietu ministrijai ir zināmi gadījumi, kur Latvijas valstspiederīgie, ierodoties Krievijā vai Baltkrievijā, tiek ietekmēti un mēģināti savervēt, pauda Drēģeris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!