Šajās nedēļās klusā vietā Latvijas laukos notiek starptautiskā jauniešu geju nometne, kurā pulcējušies četri desmiti jauniešu no Zviedrijas, Itālijas, Anglijas un arī Latvijas. Nometni kopīgi organizējuši Latvijas un Zviedrijas geju kustības aktīvisti.
Kā informēja mācītājs Māris Sants, nometnes dzīve rit pozitīvā gaisotnē, daudziem jauniešiem tā ir pirmā reize, kad viņi nokļuvuši plašākā sabiedriskā pasākumā un tiekas ar citiem vienaudžiem.

Jaunieši ir noklausījušies vairākas lekcijas. Sants ir uzstājies ar priekšlasījumu par tēmu - kristīga holistiska pieeja seksualitātei. Šīs lekcijas pamatā bijusi doma, ka cilvēka seksualitāte izpaužas jebkurā dzīves jomā un nosaka cilvēka uzvedības modeli un tās noliegšana būtu pielīdzināma sevis noliegšanai. Savukārt Kārlis Streips lasījis lekciju par geju kopienas būtību.

Nometnē piedalās arī Zviedrijas geju kustības aktīvists Kjells Rindars (Kjell Rindar), kurš nometnes dalībniekus savā lekcijā iepazīstināja ar zviedru geju kustības vēsturi.

Sants pastāstīja, ka nometnes dalībnieki ne tikai klausās lekcijas, bet arī dalās ar citiem jauniešiem savos dzīvesstāstos. Nometnē tiek spēlēts volejbols, notiek reliģiska satura filmu skatīšanās. Nometnes dalībnieki paši gatavo arī ēst. "Nometnē cilvēki praktiski nelieto alkoholu," sacīja Sants. Plašāka informācija par nometni netiek sniegta jauniešu fiziskās drošības interesēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!