Foto: EPA/Scanpix/LETA

Nākamnedēļ, 7. jūlijā, Latvijā oficiālā vizītē ieradīsies Spānijas Karalistes premjerministrs Pedro Sančess. Vizītes laikā paredzēta tikšanās ar valsts augstākajām amatpersonām, ziedu nolikšanas ceremonija pie Brīvības pieminekļa un Ādažu militārās bāzes apmeklējums, portālu "Delfi" informēja Valsts kancelejā.

Vizītes laikā paredzēta divpusējā tikšanās ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV) un abu valstu delegācijām Ministru kabinetā. Spānijas premjerministrs tiksies arī ar Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci (NA).

Paredzēts arī Ādažu militārās bāzes apmeklējums ar militārās tehnikas apskati, un Spānijas premjerministrs tiksies ar Spānijas kontingenta karavīriem, kas pilda dienesta pienākumus NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas sastāvā.

2021. gadā aprit Latvijas un Spānijas diplomātisko attiecību simtgade. Abu valstu divpusējās attiecības ir tradicionāli ciešas un konstruktīvas, abu valstu starpā norit regulāra vizīšu apmaiņa, kā arī ir vērojams pakāpenisks savstarpējās tirdzniecības pieaugums.

Vizītes laikā tiks ievērotas valstī noteiktās epidemioloģiskās drošības prasības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!