Šā gada 11 mēnešos dzimstība Latvijā palielinājusies par 5%, bet mirstība sarukusi par 2% un šis otrais gads pēc kārtas pēdējo desmit gadu laikā, kad nepārtraukto dzimstības kritumu nomainījis tās pieaugums.
Šogad 11 mēnešos Latvijā piedzimuši 18 600 bērni, kas ir par aptuveni 800 jaundzimušajiem vairāk nekā 11 mēnešos pagājušajā gadā.

Šajā laikā reģistrēti 29 400 mirušie un arī mirušo statistikā ir vērojama pozitīva tendence - šogad miruši par aptuveni 600 cilvēku mazāk nekā pērn šajā laikā.

Arī Rīgā jaundzimušo skaits ir palielinājies, lai arī Rīgas dzemdību nama speciālisti atzīst, ka pagaidām lielu dzimstības pieaugumu savā darbā neizjūt.

Rīgas pilsētas dzemdību namā, kur pasaulē nāk lielākā daļa Rīgas bērnu, šogad 11 mēnešos piedzimuši 5476 mazuļi un tas ir par 328 jaundzimušajiem jeb 6,3% vairāk nekā pērn, BNS informēja dzemdību nama statistikas nodaļas vecmāte Sandra Rostova.

Lai arī, salīdzinot ar 1999.gadu, šogad palielinājusies dzimstība, kā arī samazinājusies mirstība, tomēr mirušo skaits vēl arvien pārsniedz šajā laikā dzimušo skaitu. Šogad 11 mēnešos miruši par 10 800 iedzīvotājiem vairāk nekā piedzimuši.

Tomēr šogad nedaudz sarucis mirstības pārsvars pār dzimstību - 1999.gada 11 mēnešos mirušo bija par 12 200 vairāk nekā dzimušo.

Visvairāk jaundzimušo šogad, tāpat kā citus gadus, reģistrēts vasaras mēnešos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!