Foto: DELFI

Krievija pagaidām nav brīdinājusi Latviju par gaidāmu diplomātu izraidīšanu, pastāstīja Ārlietu ministrijas preses sekretārs Gints Jegermanis.

Kā ziņots, ASV, 18 Eiropas Savienības (ES) valstis, tostarp Latvija, kā arī Kanāda un Ukraina saistībā ar Lielbritānijā notikušo uzbrukumu bijušam dubultaģentam Sergejam Skripaļam paziņojušas, ka izraida Krievijas diplomātus. ES un ASV ir vienisprātis, ka uzbrukumu Skripaļam Lielbritānijā, visticamāk, sarīkojusi Krievijas valsts.

Latvija izraidīs Krievijas vēstniecības otro sekretāru un "melnajā sarakstā" iekļaus kādas Krievijas kompānijas pārstāvniecības vadītāju Latvijā, iepriekš paziņoja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V).

Krievija paziņojusi, ka tās atbilde uz 60 tās diplomātu izraidīšanu no ASV un Krievijas konsulāta Sietlā slēgšanu būs tāda paša skaita ASV diplomātu izraidīšana un piekrišanas atsaukšana ASV ģenerālkonsulāta darbam Sanktpēterburgā.

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs ceturtdien paziņoja, ka Maskava spers simetriskus soļus arī pret citu valstu diplomātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!