Par Latvijas nabadzīgākajiem atzīti pieci pagasti Kurzemē, viens pagasts Zemgalē, vairāki – Vidzemē un gandrīz visi Latgales pagasti, kopumā 30% no visiem Latvijas pagastiem, ziņo "Latvijas avīze", atsaucoties uz Valsts agrārās ekonomikas institūta un Pasaules bankas pētījumu.
Par nabadzīgākajiem atzīti 140 no 441 Latvijas pagastiem jeb 26% no visām Latvijas pagastu, novadu un pilsētu pašvaldībām.

Par nabadzīgākajiem atzīti četri pagasti Liepājas rajonā, pa vienam pagastam Kuldīgas rajonā, Dobeles, Cēsu, Valkas rajonā, divi pagasti Alūksnes un trīs pagasti Gulbenes rajonā, četri pagasti Madonas rajonā, seši pagasti Jēkabpils rajonā.

Balvu rajonā ir 15 atpalikušie pagasti, Krāslavas rajonā – 18 pagasti, 24 Ludzas rajona pašvaldības, 15 Preiļu rajona pašvaldības, 22 Daugavpils rajona pašvaldības, 24 Rēzeknes rajona pašvaldības.

"Jau astoņus gadus pētām, kuri ir valsts atpalikušie reģioni. Darām to pēc Zemkopības ministrijas pasūtījuma, tādēļ rezultāti bija un ir zināmi gan iepriekšējiem ministriem, gan pašreizējiem. Zemkopības ministrija mūsu pētījumus izmanto, taču citas ministrijas par tiem interesi nav izrādījušas. Tā arī gadiem veiktais darbs, iespiests glītos izdevumos, nogulst iestāžu arhīvos," laikrakstam stāstījusi Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūta (LVAEI) pētniece Daina Saktiņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!