Foto: Pixabay
Latvijā ir uzsāktas pārbaudes un ievākta papildu informācija par kādas seniores nāvi neilgi pēc "AstraZeneca" vakcīnas pret Covid-19 saņemšanas, liecina ceturtdienas, 8. aprīļa, valdības sēdei izskatīšanai iesniegtā informācija.

Kā liecina norādītā informācija, 80 gadus vecā paciente vakcinēta 1. martā ar "AstraZeneca" vakcīnu, bet 25. martā viņa hospitalizēta un 27. martā mirusi. Viņai konstatēts smadzeņu infarkts, kā arī bijušas citas blakussaslimšanas. Šobrīd tiek ievākta papildu informācija.

Kopumā no 29. marta līdz 6. aprīlim saņemti 63 ziņojumi par novērotām blakusparādībām pēc vakcinācijas. Tās fiksētas 0,52 gadījumos uz 100 vakcīnu devām.

Deviņi ziņojumi bijuši par būtiskām blakusparādībām, tostarp vienu nāves gadījumu, bet 44 par mazāk būtiskām blakusparādībām, liecina sēdei iesniegtā informācija.

Jau ziņots, ka trešdien poti pret Covid-19 Latvijā saņēmis 8051 cilvēks, kas ir lielākais līdz šim vienā diennaktī vakcinēto cilvēku skaits, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) apkopotie jaunākie dati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!