Foto: DELFI

Trešdien Latvija uzsāks prezidentūru Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) Drošības un sadarbības forumā (DSF), informēja Ārlietu ministrija.

Prezidentūru Vīnē atklās Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Teikmanis.

Atklājot prezidentūru, Teikmanis plāno uzsvērt, ka Latvijas galvenā politiskā prioritāte, prezidējot EDSO Drošības un sadarbības forumā, būs dialogs par ieilgušajiem konfliktiem Gruzijā, Moldovā un Kalnu Karabahā, kā arī bruņojuma kontroles jautājumu risināšana. Tāpat Latvija īpašu uzmanību pievērsīs EDSO attiecību stiprināšanai ar Afganistānu.

EDSO Drošības un sadarbības forums ir viens no EDSO trīs darbības pīlāriem, uzturot dialogu par aktuāliem politiski militāriem drošības jautājumiem, pastāvīgiem bruņojuma kontroles jautājumiem, kā arī reaģēšanu uz militāra rakstura incidentiem ar konflikta riska mazināšanas mehānismiem.

Valstis EDSO Drošības un sadarbības forumā prezidē rotācijas kārtībā četrus mēnešus. 2012.gadā Drošības un sadarbības foruma prezidējošās valstis ir Kirgīzija, Latvija un Maķedonija. Latvijas aktīvās prezidentūras laiks sākas 25.aprīlī un noslēgsies 31.augustā. Vienlaikus Latvija visu gadu ziņos par Drošības un sadarbības forumā notiekošo ES un NATO dalībvalstu sanāksmēs Vīnē.

Latvijas prezidentūras ikdienas darbu nodrošinās Ārlietu ministrijas un Aizsardzības ministrijas kopīga sadarbība Latvijas pastāvīgās pārstāvniecības Vīnē vēstnieka Ginta Apala vadībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!