Foto: Red Cross
Latvijas Sarkanais Krusts turpina vākt ziedojumus Japānas zemestrīcē cietušo atbalstam, un līdz šim saziedotie 5200 lati jau ir pārskaitīti Starptautiskai Sarkanā Krusta un Sarkanā Pusmēness biedrību federācijai, kas koordinē starptautiskās palīdzības nogādi Japānas Sarkanajam Krustam.

Visi saziedoties līdzekļi 100% tiks izlietoti palīdzības sniegšanai cilvēkiem, kuri cieta zemestrīcē, cunami, kā arī pēc krīzes stabilizācijai Japānā, informēja Latvijas Sarkanais Krusts.

Neskatoties uz kritiskajiem apstākļiem, degvielas trūkumu, sniegu, kas netipiski šai sezonai uzsnidzis krīzes skartajā reģionā, Japānas Sarkanais Krusts turpina sniegt palīdzību simtiem tūkstošiem cietušo cilvēku.

Ļoti daudzi no pagaidu patversmēs izvietotajiem ir gados veci cilvēki, kuriem ir nepieciešama īpaša veselības aprūpe un uzmanība. Japānas Sarkanā Krusta brīvprātīgie sniedz psiholoģisko un medicīnisko palīdzību cilvēkiem patversmēs, mobilajās klīnikās un arī apmeklē iedzīvotājus dzīvesvietās, kuras netika pilnībā iznīcinātas, bet kuru apkārtne un infrastruktūra ir izpostīta, nav elektrības, apkures, ūdens, pārtikas, ierobežotas piekļūšanas iespējas utml.

Japānas Sarkanais Krusts pateicas par saņemtajiem ziedojumiem un atbalstu.

Jau ziņots, ka 11.martā Japānu satricināja 9 bales spēcīga zemestrīce un lielus postījumus radīja cunami viļņi. Cunami, kas sekoja zemestrīcei, izpostīja gandrīz visas apdzīvotās vietas Honsju salas austrumu piekrastē. Stihijā pazudušo un bojāgājušo skaits jau pārsniedzis 21 tūkstoti cilvēku, turklāt avarēja Fukušimas 1.atomelektrostacija.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!