Svētdien plkst. 13 Rīgā gaisa termometra stabiņš sasniedza +27 grādus pēc Celsija, kas ir augstākā gaisa temperatūra līdz šim reģistrētajos mērījumos un pārsniegusi 1996.gadā reģistrēto aprīļa karstuma rekordu - 26,5 grādus.
To apliecināja Valsts hidrometeoroloģijas pārvalde.

Arī pagājušonedēļ Latvijā bija aprīlim netradicionāli karsts un termometra stabiņš vairākas dienas pēc kārtas pakāpās līdz attiecīgās dienas karstuma rekordu atzīmei.

Valsts hidrometeoroloģijas pārvaldes speciālisti tomēr jau šīs nedēļas nogalē prognozē visai krasu gaisa temperatūras pazemināšanos un Latvijas ziemeļaustrumu rajonos naktīs termometra stabiņš varētu noslīdēt līdz -5 grādiem pēc Celsija.

Īpaši karstais laiks saglabāšoties līdz trešdienai, 26.aprīlim, kad paredzēta vēja virziena maiņa. Speciāliste skaidroja, ka, pieturoties karstam laikam, dominē dienvidaustrumu vējš, savukārt pēc 26.aprīļa sākšot pūst ziemeļu un ziemeļaustrumu vējš.

Savukārt krasāka gaisa temperatūras pazemināšanās paredzēta tieši nedēļas nogalē sestdien un svētdien Latvijas ziemeļaustrumu rajonos un Ziemeļvidzemē, kur naktīs vietām gaisa temperatūra varot būt arī zem nulles. Vēsākas palikšot arī dienas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!