Latvijas vēstniecība Maskavā trešdien Krievijas Ārlietu ministrijai iesniegusi notu, kurā pauž bažas par Krievijas nacionālboļševiku provokatīvajām darbībām, informē Ārlietu ministrijas preses sekretāre Līga Bergmane.
Notā "Latvija pauž bažas par nacionālboļševiku aktivitātēm, kuru mērķis ir provokatīvu akciju īstenošana Latvijā, kā arī draudu radīšana Latvijas diplomātisko un konsulāro pārstāvniecību Krievijā drošībai".

Tāpat dokumentā Krievijai tiek lūgts pastiprināt Latvijas pārstāvniecību Krievijā (vēstniecības Maskavā, ģenerālkonsulāta Sanktpēterburgā un konsulāta Pleskavā) ārējo apsardzi, kā arī "dot novērtējumu Krievijas nacionālboļševiku nodarījumiem".

Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Māris Riekstiņš sacīja, ka ministrija uzskata par nepieciešamu informēt valsti, kuras organizācijas pārstāvji draudējuši izrēķināties ar Latvijas pilsoņiem ārpus tās robežām un nelegāli šķērso gan Krievijas, gan Latvijas robežu. Viņš atzina, ka Latvijas diplomāti nacionālboļševiku izteiktos draudus nevar atstāt bez ievērības, tādēļ ir pastiprināta drošība pārstāvniecībās un diplomāti aicināti būt piesardzīgiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!