Atvēlot ANO Attīstības programmai iepriekšējā gadā ietaupītos 5000 ASV dolāru, Latvija pirmo reizi kļuvusi ne tikai par palīdzības saņēmēju, bet arī par palīdzības sniedzējvalsti.
"Lai arī ANO Attīstības programmai atvēlētā summa ir simboliska, tā ir ļoti zīmīga. Notikušais apliecina, ka Latvija ir sasniegusi zināmu attīstības līmeni un šajā gadsimtu mijā var būt viena no valstīm, kas arī sniedz palīdzību pasaules visnabadzīgākajām zemēm," teicis īpašu uzdevumu ministrs sadarbībā ar starptautiskajām finansu institūcijām Roberta Zīle.

Vairāk nekā 1,3 miljardiem cilvēku pasaulē ienākumi dienā ir mazāki par vienu dolāru. Atvēlot, lai arī simboliskus, līdzekļus cīņai pret nabadzību šajās valstīs, Latvija apliecina ne tikai ekonomisko izaugsmi, bet arī izaugsmi savā domāšanā, viņš norādījis.

Par minēto naudas līdzekļu atvēlēšanu ANO Attīstības programmai Zīle organizācijas pārstāvniecības vadītāju Latvijā Janu Sorensenu informējis pagājušā gada pēdējās dienās nosūtītajā vēstulē.

Latvijas pirmā "donoriemaksa" ANO Attīstības programmas budžetā veikta no pagājušā gada ANO Attīstības programmai paredzētā finansējuma ietaupījuma. Pašlaik nav zināms, kā tieši šie līdzekļi tiks izmantoti. Nauda, visticamāk, tiks ieskaitīta programmas 2000.gada budžetā, pauda Zīles padomniece Iveta Bojāre.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!