Foto: DELFI

Valdība otrdien atbalstīja Latvijā radītās mobilās lietotnes "Futbols" nodošanu bez atlīdzības Eiropas Komisijas (EK) Informātikas ģenerāldirektorātam, pavēstīja Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta vadītāja vietniece Zaiga Barvida.

Lietotne paredzēta sadarbības sekmēšanai ar sabiedrību administratīvā sloga un nesamērīgās birokrātijas mazināšanai.

Ģenerāldirektorātam tiks nodots lietotnes pirmkods, darbības vadlīnijas un nepieciešamā tehniskā dokumentācija.

Barvida norādīja, ka EK izrādījusi interesi par Valsts kancelejas izstrādātās mobilās lietotnes "Futbols" funkcionalitāti un pielāgošanu, lai visās Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs nodrošinātu līdzīgu platformu iedzīvotāju atsauksmju saņemšanai par valsts iestāžu sniegtajiem pakalpojumiem. EK plāno izstrādāt bezmaksas lietotni, kuras pamatā būs Latvijā radītais "Futbols" un kuru dēvēs par "Atvērto futbolu" (Open Football).

"Nododot Eiropas Komisijai Latvijā radītu digitālu risinājumu valsts pārvaldes darbības efektivitātes mērīšanai un saziņai ar tās iedzīvotājiem, mēs visai Eiropai apliecinām savu spēju radīt inovatīvus, digitālus un funkcionālus risinājumus," piebilst Valsts kancelejas direktors Mārtiņš Krieviņš.

Sadarbības veicināšana starp ES valsts pārvaldes iestādēm, mazinot administratīvo slogu un veicinot valsts pārvaldes efektivitāti, ir prioritāte Eiropas valstu pārvaldes iestāžu sadarbspējas risinājumu programmā.

Pēc Valsts kancelejas iniciatīvas izstrādātā lietotne ir digitālais rīks sabiedrības līdzdalības veicināšanai, uzlabotu klientu apkalpošanas kultūru valsts pārvaldē un novērtētu valsts pārvaldes darbinieku darbu, iesniedzot savu atsauksmi.

"Futbols" uzvarējusi Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) rīkotajā mobilo lietotņu konkursā "World Summit Award Mobile (WSA Mobile)" un ierindota starp 40 labākajām pasaulē. Tāpat "Futbols" novērtēts kā TOP5 mobilā aplikācija pasaulē kategorijā "m-Valdība un līdzdalība" (m-Government & Participation).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!