Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Pēdējā diennaktī veikti 3898 Covid-19 testi, reģistrēti 242 jauni saslimšanas gadījumi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

Trīs personas mirušas (viena persona vecuma grupā no 50 līdz 55, viena persona vecuma grupā no 80 līdz 85 un viena persona vecuma grupā no 70 līdz 75).

Pozitīvo gadījumu īpatsvars pret testētajiem: 6,2 %. Latvijā kopā saslimušas 6136 personas un 1406 izveseļojušās.

Slimnīcās stacionēti 26 Covid-19 slimnieki. Kopā stacionāros ārstējas 223 pacienti: 208 ar vidēji smagu slimības gaitu, 15 ar smagu slimības gaitu. Kopā no stacionāra izrakstīti 427 pacienti, informē Nacionālais veselības dienests.

SPKC norāda, ka šobrīd redzams pozitīvo gadījumu pieaugums, jo no pirmdienas, 26. oktobra, mērķtiecīgi tiek testēti iedzīvotāji ar saslimšanas simptomiem, uzņēmumi, iestādes un kontaktpersonas pēc epidemioloğiskajām indikācijām.

Pasaules Veselības organizācija (PVO) devusi nosaukumu jaunā koronavīrusa izraisītajai slimībai. Tā nodēvēta par Covid-19. Nosaukums izveidots no vārdiem "korona", "vīruss" un "slimība". Savukārt skaitlis 19 apzīmē gadu, kurā sākās vīrusa uzliesmojums. Pirmās ziņas par vīrusa uzliesmojumu parādījās pērnā gada 31. decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!