Foto: Shutterstock
Pēdējā diennaktī veikti 6833 Covid-19 testi, reģistrēti 533 jauni saslimšanas gadījumi, kas ir līdz šim lielākais atklātais ar Covid-19 saslimušo skaits vienā diennaktī, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

Tāpat reģistrēti arī divi nāves gadījumi. Viens mirušais bijis vecuma grupā no 80 līdz 85 gadiem, bet otrs no 85 līdz 90 gadiem.

Pozitīvo gadījumu īpatsvars pret testētajiem ir 7,8%. Šis ir līdz šim lielākais pozitīvo testu īpatsvars pret visiem veiktajiem testiem vienā diennaktī. SPKC iepriekš skaidroja, ka šis rādītājs Eiropas Savienībā tiek uzskatīts par būtisku, jo, tam pārsniedzot 4% robežu, slimības izplatība uzskatāma par strauju un nekontrolētu.

Latvijā kopā saslimusi 9381 persona un 1515 izveseļojušās. Līdz šim kopumā ziņots par 107 personu nāvi, kurām bijusi apstiprināta inficēšanās ar Covid-19.

Izdalot Latvijas iedzīvotāju skaitu, ņemot vērā 2019. gada datus, ar saslimušo skaitu, Latvijā uz 205 cilvēkiem vismaz viens ir slims vai slimojis ar Covid-19, liecina portāla "Delfi" aprēķini. Vēl aizvakar šis skaitlis bija 248.

Iepriekšējais lielākais vienā diennaktī atklātais pozitīvo Covid-19 saslimšanas gadījumu skaits bija konstatēts trešdien, 11. novembrī, kad tika ziņots par 453 inficēšanās gadījumiem.

Jau vēstīts, ka piektdien, 6. novembrī, Ministru kabineta ārkārtas un Krīzes vadības padomes kopsēdē, izskatot virkni ar Covid-19 izplatības ierobežošanu saistītos jautājumus, Ministru kabinetspieņēma rīkojumu izsludināt valstī ārkārtējo situāciju no pirmdienas, 9. novembra.

Valdība lēmusi izsludināt visā valsts teritorijā ārkārtējo situāciju uz četrām nedēļām jeb laiku no 9. novembra līdz 6. decembrim. Ministru kabineta rīkojuma teksts pieejams šeit.

Pasaules Veselības organizācija (PVO) devusi nosaukumu jaunā koronavīrusa izraisītajai slimībai. Tā nodēvēta par Covid-19. Nosaukums izveidots no vārdiem "korona", "vīruss" un "slimība". Savukārt skaitlis 19 apzīmē gadu, kurā sākās vīrusa uzliesmojums. Pirmās ziņas par vīrusa uzliesmojumu parādījās pērnā gada 31. decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!