Foto: LETA

Epidemioloģiskā situācija ar Covid-19 Eiropas Savienības valstīs saglabājas augsta, tomēr Latvijā joprojām ir smagāka nekā Eiropas Savienībā (ES) vidēji – 14 dienu kumulatīvais rādītājs uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju Latvijā šobrīd ir 577,1 (pirms nedēļas – 550,9), kamēr ES vidēji – 359,0, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) analīze par saslimstību pagājušajā nedēļā.

Latvija joprojām saglabājas kā piektais augstākais saslimstības rādītājs starp ES valstīm. Šonedēļ augsts saglabājies arī citu Baltijas valstu kumulatīvais rādītājs, salīdzinot ar pagājušo nedēļu: Lietuvai tas ir 353,3 (pagājušajā nedēļā 533,5), bet Igaunijai – 569,9 ( iepriekšējā nedēļā 518,1).

SPKC atgādina, ka atgriežoties no ārvalstīm jāievēro stingri pašizolācijas pasākumi, īpaši šajā laikā, kad Latvijā sekvencēšanas rezultātā ir atklāti deviņi Covid-19 jaunā britu celma gadījumi, kas divos gadījumos ir atklāts vietējiem Latvijas iedzīvotājiem, kas nebija apmeklējuši ārvalstis.

Pēdējo septiņu dienu laikā situācijā ar Covid-19 Latvijā novērojams minimāls samazinājums, jauno gadījumu skaita dinamika Latvijā samazinājusies par 2%, arī vidējais pozitīvo testu īpatsvars pēdējo septiņu dienu laikā ir 7,7% (pirms nedēļas – 8%).

Stacionēto Covid-19 pacientu skaita dinamika pēdējo septiņu dienu laikā nedaudz samazinājusies par 8,9%.

Tomēr jāatceras, ka jāturpina atbildīgi ievērot visus noteiktos drošības pasākumus – netikties ar cilvēkiem ārpus savas mājsaimniecības, ievērot fizisko distanci sabiedriskās vietās, kur pulcējas daudz cilvēki, kā arī pareizi lietot sejas masku, lai tā nosegtu degunu un zodu. No inficēšanās efektīvi pasargā tikai visu drošības pasākumu kopums, uzsver SPKC.

Jau vēstīts, ka pēdējā diennaktī veikti 12 104 Covid-19 testi, reģistrēti 808 jauni saslimšanas gadījumi, bet 15 personas mirušas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!